استخراج و شناسایی ترکیبات طبیعی موجود در کبد و بافت عضله ماهی کفشک زبان گاوی

چكيده :

در اين تحقيق مواد طبيعي و اسيد هاي چرب موجود در بافت كبد و عضله ماهي كفشك زبان largescale tonguesole با نام علمي  (cynoglossus macrolepidotus ) معروف به زبان گاوي با استفاده از روش(bligh and dyer ) استخراج گرديد .

براي شناسايي اين مواد ابتدا كلروفرم كه به عنوان حلال مورد استفاده قرار گرفته بود توسط دستگاه rotary evaporator تبخير و سپس مواد در –n هگزان حل گرديد و به دستگاه GC-MS تزريق شد . با استفاده از كروماتوگرام جرمي و طيف هاي جرمي بدست آمده مواد طبيعي موجود از جمله اسيدهاي چرب بافت كبد و عضله با محاسبه انديس كواتس و مقايسه آنها با انديس كواتس استاندارد و نيز بررسي داده هاي طيفي ( GC-MS ) و مقايسه آنها با داده هاي استاندارد موجود در مراجع (Eight peak ) شناسايي گرديد .

فهرست مطالب
عنوان                                    صفحه
چكيده
مقدمه
فصل اول: كليات
1-1 هدف
1-2 پيشينه تحقيق
1-3 روش كار و تحقيق
فصل دوم: كفشك زباني ماهيان(cynoglossidae tongue soles)
كفشك زبان گاوي(cynoglossus marco lepidotus)
1-2كفشك زباني ماهيان (cynoglossidae tongue soles)
2-1-1 ريخت شناسي كفشك زباني ماهيان
2-1-2 گونه هاي موجود در ايران
2-2 جايگاه سيستماتيك كفشك زبان گاوي (cynoglossidate macrolepidotus )
2-2-1 ريخت شناسي كفشك زبان گاوي (largescale tonguesole)
2-2-2 محيط زيست
2-2-3 ارزش اقتصادي
2-2-4 اندازه و وزن
2-2-5 پراكنش
فصل سوم:چربي ها (lipids) وروغن ماهی(fish oil)
3-1 چربي ها
3-2 اسيد هاي چرب
3-2-1 مشخصات عمومي اسيدهاي چرب
3-2-2 خواص اسيدهاي چرب
3-3 ساختمان و خواص انوع چربيها
3-3-1 چربي هاي خنثي (اسيل گليسرولها)
3-3-2 فسفوگليسيريدها
3-3-3 اسفنگوليپيدها و گليكوليپيدها
3-3-4 موم ها ( waxed)
3-3-5 ليپيدهايي كه صابون نمي شوند
3-6 روغن ماهي (Fish oil)
فصل چهارم : مواد و روش ها
4-1 مواد مصرف شده
4-2 وسايل آزمايشگاهي مورد نياز
4-3 دستگاههاي مورد نياز
4-4 روش
4-4-1 تهيه نمونه ماهي كفشك زبان گاوي
4-4-2 استخراج مواد طبيعي از كبد و بافت عضله ماهي كفشك زبان گاوي
4-4-3 مراحل عملي استخراج به روش Bligh and dyer
4-4-4 استخراج و خالص سازي چربي ها در روش Bligh and dyer
4-5 استفاده توأم از كروماتوگراف و طيف سنج جرميGC/MS
4-5-1 انديس كواتس (Kovts index )

4-6 شناسايي مواد طبيعي موجود در فاز –n هگزاني كبد و بافت عضله
ماهي كفشك زبان گاوي (largescale tongusole) با استفاده از دستگاه GC/MS
4-6-1 مشخصات دستگاه GC/MS مورد استفاده
فصل پنجم : نتايج آزمايش و بحث
5-1 نتايج ، تفسير داده ها و شناسايي طيف هاي GC-MS
5-2 بحث
پيشنهادات
فهرست منابع فارسي
فهرست منابع انگليسي
چكيده انگليسي

فهرست جداول
عنوان                                        صفحه
جدول 3-1 برخي از اسيدهاي چرب طبيعي
جدول 5-1 تركيبات شناسايي شده در فاز كلروفرمي كبد ماهي كفشك زبان گاوي
جدول 5-2 نتيجه گيري كلي در مورد تركيبات شناسايي شده در كبد ماهي كفشك
زبان گاوي
جدول 5-3 تركيبات طبيعي شناسايي شده در فاز كلروفرمي بافت عضله ماهي كفشك
زبان گاوی
جدول 5-4 نتيجه گيري كلي در مورد تركيبات شناسايي شده در بافت عضله ماهي
كفشك زبان گاوي

فهرست شكل ها
عنوان                                        صفحه
شكل 2-1 كفشك زبان گاويlargescale tonuesole))                    18
شكل 2-2 نماي سر ماهي كفشك زبان گاوي                         20
شكل 2-3 نماي پشت بدن ماهي كفشك زبان گاوي                    20
شكل 2-4 نماي دم ماهي كفشك زبان گاوي(largescale tanguesole) )         20
شكل 2-5 پراكنش ماهي كفشك زبان گاوي                        21
شكل 3-1 ساختار مولكولي (ALA) Alpha linolenic acid .                33
شكل 4-1 نمونه ماهي كفشك زبان گاوي                        37
شكل 4-2 نمونه كبد ماهي كفشك زبان گاوي                         37
شكل 4-3 نمونه عضله ماهي كفشك زبان گاوي                     38
شكل 4-4 دستگاه Rotary evaporator                         39
شكل 4-5                                         41
شکل4-6 شماي كلي از يك سيستم GC/MS                        43
شكل 4-7 نحوه محاسبه انديس كواتس از روي زمان بارداري                45

فهرست نمودار
عنوان                            صفحه
نمودار 5-1 كروماتوگرام  GC-MS مربوط به فاز كلروفرمي كبدها ماهي
كفشك زبان گاوي                                     50
نمودار 5-2 كروماتوگرام GC-MS مربوط به فاز كلروفرمي عضله كفشك
زبان گاوي                                        75

 

فهرست منابع فارسي :

1-    اسماعيل زاده ح.، 1384، بررسي و شناسايي مواد طبيعي موجود در كبد وبافت عضله ماهي كفال ، پايان نامه كارشناسي ارشد ، دانشگاه آزاد اسلامي ، تهران شمال .

2-    بريماني ا،1352، ماهي شناسي و شيلات، انتشارات دانشگاه تهران .

3-    تقي زاده و . ، 1378، بررسي اثر عمل آوري بر روي اسيدهاي چرب خاويار تاسماني ايراني و روسي ( قرن برون و چالباشي)، پايان نامه كارشناسي ارشد ، دانشگاه تربيت مدرس ، دانشكده منابع طبيعي و علوم دريايي .

4-    ديتما ، ريدل ( وثوقي غ، احمدي م.) 1365، ماهي و ماهيگيري ، مركز نشر دانشگاهي .

5-    رونق ، م. ت.1376، بررسي چربي و پروتئين ماهي شوريده ( منطقه هنديجان) پايان نامه كارشناسي ارشد ، دانشگاه شهيد چمران .

)

دانلود فایل



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:









تاريخ : جمعه 20 شهريور 1394برچسب:شناسایی ترکیبات طبیعی در کبد,
ارسال توسط ali
آخرین مطالب